Vezetőkeresés

Megtalálni a megfelelő embert a megfelelő helyre, ez az egyik legfontosabb feladat egy cég életében. De mi alapján döntsünk? A szakmai tapasztalat vagy a személyiség legyen a meghatározóbb? Versenytárstól jöjjön a vezető, vagy törekedjünk inkább arra, hogy eltérő tapasztalattal rendelkezzen, és hozzon új megoldásokat, megközelítéseket? Na és persze, milyen módszereket alkalmazzunk a beválás, a munkastílus és a teljesítmény legmegbízhatóbb előrejelzésére?

Ezt a terhet vesszük le ügyfeleink válláról, azzal, hogy alaposan előkészített, vállalatra szabott javaslatot adunk.
Előre kidolgozott időzítés és speciális piackutatási, kiválasztási módszertan szerint dolgozunk, így ügyfeleink eredményesebben tudnak döntést hozni. A legfontosabb szempontunk, hogy a kiválasztás hosszútávon is sikeres legyen, mert ez meghatározza a cég működését, fejlődését.

Miért?

Hogy eredményesebb lesz-e a vállalat egy új vezetővel, vagy kollégával, legtöbbször eldől már a kiválasztásnál. Többek között ezért lényeges, hogy milyen paraméterek alapján hozzuk meg a döntéseinket.
Sokszor tapasztaljuk, hogy a munkaerőpiacon nagy a szabad kapacitás, mégis, amikor a megfelelő embert keressük, nem érződik ez a túlkínálat. A megfelelő szakmai ismeret mellett egyre több mindenre kell fókuszálni.

A kutatások azt bizonyítják, hogy a siker és a hatékonyság leginkább a munkatársak és a vezetők képességeivel, adottságaival van szignifikáns összefüggésben, amit mi mérhetővé és összehasonlíthatóvá teszünk ügyfeleink számára. Az elméleti és a szakmai tudás az alap. Ezen túl a sikeres kiválasztáshoz négy dolog szükséges:

  1. kreatív és újszerű stratégia
  2. pontosan megvalósított piackutatás
  3. megfelelő értékelési módszertan
  4. az ügyfél és a jelöltek érdekeinek azonos szintű képviselete a tárgyalások során, hogy valóban hosszú távú és sikeres együttműködések szülessenek.

Folyamatainkat ennek megfelelően auditáljuk és mérjük – ez biztosítja, hogy megtaláljuk a megfogalmazott céloknak megfelelő embert, aki eredményessé teszi az adott szakterületet, projektet, vagy akár az egész vállalatot.

Hogyan?

Minden a vállalat, vagy a csapat céljainak megértésével, és az ennek megfelelően kialakított keresési stratégiával kezdődik. Erre a fázisra különös figyelmet fordítunk, hiszen tudjuk, hogy e nélkül nincs megfelelő eredmény.
Olyan innovatív megközelítéseket alkalmazunk, ami közös gondolkodásra inspirálja megbízóinkat, és aminek eredményeként egy minden szempontból részletes megvalósítási terv és jelölt-profil áll össze.

A hozzáadott értékünk többek között abban rejlik, hogy az általunk javasolt megoldások ügyfélre szabottak. Munkánk során leginkább azokra a képességekre és kompetenciákra fókuszálunk, amelyek egyértelmű faktorai a sikeres működésnek: a motivációra, a motiválhatóságra, a hozzáállásra, a munka attitűdre, a vezetői és interperszonális képességekre. Ennek megfelelően választjuk meg a módszertani eszközöket is: a speciális interjútechnikákat, személyiség-, képesség-, valamint motivációs teszteket és a kompetencia-értékelés szempontjait és metodikáját.

Célunk, hogy a döntéshozók olyan döntést hozzanak, amellyel vállalatuk, csapatuk eredményesebb lesz. Ennek érdekében bemutatjuk az alternatív megoldási lehetőségeket, értelmezzük és mérhetővé tesszük az egyes verziók következményét és támogatjuk a döntés megvalósítását.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt két évtizedben magyar és multinacionális vállalatoknál, eltérő szektorokban és szakterületeken közel 200 vállalattal és több, mint 10.000 jelölttel működtünk együtt sikeresen.

horvath_akos
salanki_peter
iker_bernadett_executive_search